Vogelreis

(lodges)

Ga op zoek naar Hartlaub’s Babbler, Slaty Egret, Pel’s Fishing Owl en 487 andere soorten

14 Dagen vanaf €2940 pp, Maun-Kasane

Vogelreis (lodges)

Routebeschrijving Specificaties Interesse?

Map lodge vogelreis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 Dagen vanaf €3150 pp laagseizoen / €3350 pp hoogseizoen (op basis van 2 personen)


Per auto, boot en te voet verkent u de vogelrijke gebieden rond de Okavango en Chobe. Helder water, moerasgebieden, uiterwaarden, rivierbebossing en droog bushveld garanderen het hele jaar door een ongekende verscheidenheid aan vogels. In de zomermaanden (oktober t/m maart) is het vogelleven extra uitbundig vanwege de aanwezigheid van vele migranten.  Deze reis is extra aantrekkelijk omdat u onderweg ook veel andere dieren zult zien, zoals zebra’s, giraffen en olifanten.

U rijdt in een Ford Ranger double cab 4×4, goed uitgerust voor het ruwe terrein. Inbegrepen zijn een GPS om de weg in de bush te vinden en een satelliettelefoon voor communicatie op afgelegen plaatsen.

In plaats van een Ford Ranger kunt u ook kiezen voor een andere 4×4, zie 4×4 Huurauto’s.

 

Self drive voor 3 of meer personen


Reizen met 3 of meer personen (maximaal 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen per auto) is voordeliger per persoon. Wij geven u graag een offerte.

Reisbeschrijving

Dag 1 Maun


ReisU wordt opgehaald van het vliegveld en naar uw lodge gebracht met mooi uitzicht over de Thamalakane rivier. Hier ziet u mogelijk hoe de Hartlaub’s babblers gezamenlijk voor de jongen zorgen en hoort u het duet van de Swamp Boubou. Restaurant aanwezig.

Dag 2 Maun


ReisPer motorboot en mokoro de Okavango Delta in. Begeleid door de roep van de African Fish-Eagle speurt u naar de Rufous-bellied Heron. Ontbijt en lunch inbegrepen. Restaurant aanwezig.

Dag 3 Maun


ReisNa het ontbijt (inbegrepen) gaat u te voet op excursie in het droge gebied rond de lodge. Een helder “tyotyo” wijst op de aanwezigheid van de kleurige Crimson-breasted Shrike. ’s Middags is de overdracht van de auto en kunt u ook zelf nog op onderzoek uit. Restaurant aanwezig.

Dag 4 Shakawe


ReisVia de asfaltweg naar Shakawe, één van de mooiste vogelgebieden van Botswana. Let onderweg op de berm. Vee dat ten slachtoffer valt aan het verkeer, is een dankbare prooi voor White-backed Vultures. Restaurant aanwezig.

Dag 5 Shakawe


ReisMet de motorboot gaat u op zoek naar bijzondere soorten als Pel’s Fishing Owl en White Backed Night Heron. Restaurant Aanwezig.

Dag 6 Divundu


ReisBij Mohemba de grens over naar Namibie, naar Mahango Game Reserve. Ondanks de beperkte oppervlakte van 25.000 ha een top locatie voor vogels, zoals de Wattled Crane. Het is ook een rijk wildgebied met olifanten, buffels en leeuwen. Restaurant aanwezig.

Dag 7 Divundu


ReisNa het ontbijt (inbegrepen) gaat u met een gids op pad. In ondiepe poelen spreidt de Black Heron zijn vleugels tot een paraplu om beter te kunnen vissen. Daarna relaxen of een boottocht maken over de rivier. Restaurant aanwezig.

Dag 8 Ngoma Bridge


ReisNa het ontbijt (inbegrepen) naar de camping met uitzicht over de Chobe rivier. Langs de oever is er kans om de Slaty Egret te zien en de Pied Kingfisher die een kikkertje verorbert. Restaurant aanwezig.

Dag 9 Ngoma Bridge


ReisNa het ontbijt (inbegrepen) verkent u per boot of te voet de omgeving onder begeleiding van een gids. Teveel lawaai kan de Yellow-billed Stork and African Sacred Ibis doen opschrikken. Restaurant aanwezig.

Dag 10 Chobe Forest Reserve


ReisNa het ontbijt (inbegrepen) terug naar Botswana. Het zandpad loopt langs de Chobe rivier. In dit gebied van uiterwaarden en allerlei soorten bebossing, zijn op één dag bijna 300 vogelsoorten geteld. Ongetwijfeld zult u ook wild zien, zoals impala’s en olifanten. Alleen self catering.

Dag 11 Chobe Forest Reserve


ReisEen tweede dag in dit fascinerende gebied. ’s Nachts kunt u uilen en nachtzwaluwen horen, afgewisseld met het tevreden geknor van nijlpaarden. Alleen self catering.

Dag 12 Kasane


ReisEen laatste rit langs de uiterwaarden van de Chobe naar Kasane. De enorme Spur-winged Goose en de kleine African Pygmy-Goose zijn hier beiden te zien. Restaurant aanwezig.

Dag 13 Kasane


ReisDe dag begint met een indrukwekkende boottocht op de Chobe rivier. Daarna kunt u zelf op pad gaan en wellicht de Southern Ground-Hornbill tegenkomen. In de loop van de middag naar uw mooi gelegen lodge waar u de auto inlevert. Ontbijt en diner inbegrepen.

Dag 14 Vertrek


ReisMogelijk wordt u gewekt door het babyachtige gehuil van de Trumpeter Hornbill. Een stevig ontbijt (inbegrepen), terwijl de African Openbill wadend door het water een slak vangt.  Daarna wordt u naar het vliegveld gebracht.

Prijzen inclusief


Uitgebreide reisgids (met checklists birds Okavango / Chobe, route aanwijzingen en reistips), overnachtingen, entree parken, excursies, 4×4 Ford Ranger met self-catering uitrusting, tweede chauffeur, schoonmaak auto, aanvullende verzekering auto, back-up service, satelliettelefoon, navigatiesysteem, Okavango Air Rescue, kaarten van Botswana en Chobe en vogelgids naar keuze.

Prijzen exclusief


Maaltijden (tenzij anders vermeld), drinken, brandstof, gebruik satelliettelefoon, aanvullende medische verzekering, reisverzekering, internationale vluchten en tussentijdse verhogingen van de entreeprijzen voor de parken.