Vogelreis

(kamperen)

Kori Bustard, Slaty Egret, Pel’s Fishing Owl en bijna 500 andere soorten

21 Dagen vanaf €3210 pp, Maun-Kasane

Vogelreis (kamperen)

Routebeschrijving Specificaties Interesse?

VogelReis

 

21 Dagen vanaf €3210 pp laagseizoen / €3680 pp hoogseizoen (op basis van 2 personen)


Per auto, boot en te voet verkent u de vogelrijke gebieden in de Okavango, Kalahari, Caprivi en Chobe. Helder water, moerasgebieden, droog bushveld, uiterwaarden en rivierbebossing garanderen het hele jaar door een ongekende verscheidenheid aan vogels. In de zomermaanden (oktober t/m maart) is het vogelleven extra uitbundig vanwege de aanwezigheid van vele migranten. Om ook de meer bijzondere soorten op te sporen, zijn een aantal excursies opgenomen onder begeleiding van een ervaren gids. Deze reis is extra aantrekkelijk omdat u onderweg ook veel andere dieren zult zien, zoals zebra’s, giraffen en olifanten.

U rijdt in een Toyota Hilux double cab 4×4, goed uitgerust voor het ruwe terrein. De daktent maakt het kamperen makkelijk. Inbegrepen zijn een GPS om de weg in de bush te vinden en een satelliettelefoon voor communicatie op afgelegen plaatsen.

In plaats van een Toyota Hilux double cab kunt u ook kiezen voor een andere 4×4, zie 4×4 Huurauto’s.

 

Self drive voor 3 of meer personen


Reizen met 3 of meer personen (maximaal 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen per auto) is voordeliger per persoon. Wij geven u graag een offerte.

 

Reisbeschrijving

Dag 1 Maun


ReisU wordt opgehaald van het vliegveld en naar uw tent en-suite gebracht met uitzicht over de Thamalakane rivier. Hier ziet u mogelijk hoe de Hartlaub’s babblers gezamenlijk voor de jongen zorgen en hoort u het duet van de Swamp Boubou.

Dag 2 Okavango Delta


ReisPer safari-auto naar het mokorostation. Vandaar wordt u voortgeboomd door het kristalheldere water, op zoek naar de Slaty Egret. Aan het eind van de dag staat uw tent klaar op één van de vele eilandjes. Lunch en diner inbegrepen.

Dag 3 Okavango Delta


ReisEen tweede dag varen en wandelen in dit bijzondere vogelgebied, met onder andere vele soorten ooievaren, reigers en ijsvogels. Inclusief maaltijden.

Dag 4 Maun


ReisOok vandaag is er nog alle tijd voor een wandeling en mokorotocht. Daarna wordt u, begeleid door de roep van de African Fish-Eagle, terug gebracht naar Maun. Inclusief ontbijt en lunch.

Dag 5 Maun


ReisOverdracht van de auto. Daarna de vogelrijke omgeving van Maun verkennen. Let op de elektriciteitskabels, waar dikwijls interessante vogels te zien zijn, zoals de Carmine Bee-eater (oktober – april). De camping heeft mooi uitzicht over de Thamalakane rivier.

Dag 6 Central Kalahari Game Reserve


ReisU begint de dag met een vogelexcursie te voet. Een helder “tyotyo” wijst op de aanwezigheid van de kleurige Crimson-breasted Shrike. Daarna naar een afgelegen kampeerplek in de Kalahari. De vlakbij gelegen waterbron trekt veel vogels aan.

Dag 7 Central Kalahari Game Reserve


ReisOp weg naar de volgende plek rijdt u door bushveld en een brede vallei. Als overdag de temperaturen stijgen, zoeken zelfs struisvogels de schaduw op. Onderweg zult u opgeschrikt worden door de luide roep van de Northern Black Korhaan.

Dag 8 Central Kalahari Game Reserve


ReisDe weg slingert verder door de vallei. ’s Zomers zijn hier naast de vele vogels ook grote kuddes gemsbokken en springbokken. Niet ver van de camping is een waterbron. Als er in het droge seizoen geen dieren komen drinken, zijn er mogelijk leeuwen.

Dag 9 Central Kalahari Game Reserve


ReisOp weg naar de volgende kampeerplek. Af en toe gaat een Kori Bustard met enige moeite op de vleugels en er is grote kans om het ondeugende snoetje van de Bat-eared Fox te zien.

Dag 10 Maun


ReisHet laatste deel van de west-oost route door dit bijzondere park dat jullie verlaten onder het toeziend oog van de Chanting Goshawk. Overnachting in Maun in een luxe tent en-suite op een rustige plek in de bush. Diner inbegrepen.

Dag 11 Shakawe


ReisNa het ontbijt (inbegrepen) naar Shakawe, één van de mooiste vogelgebieden van Botswana. Let tijdens het rijden op de berm. Vee dat ten slachtoffer valt aan het verkeer, is een dankbare prooi voor White-backed Vultures.

Dag 12 Shakawe


ReisMet de motorboot gaat u op zoek naar bijzondere soorten als Pel’s Fishing Owl en White Backed Night Heron. ‘s Nachts kunt u wellicht verschillende uilen en nachtzwaluwen horen.

Dag 13 Divundu


ReisBij Mohemba de grens over naar Namibië, naar Mahango Game Reserve. Ondanks de beperkte oppervlakte een top locatie voor vogels, zoals de Wattled Crane. Het is ook een rijk wildgebied met onder andere olifanten en buffels.

Dag 14 Divundu


ReisIn de vroege ochtenduren gaat u met een gids op pad. In ondiepe poelen spreidt de Black Heron zijn vleugels tot een paraplu om beter te kunnen vissen. Daarna relaxen of een boottocht maken over de rivier.

Dag 15 Ngoma Bridge


ReisEen wat langere maar makkelijke rit over het asfalt naar Ngoma Bridge. Vanaf de luxe tent en-suite mooi uitzicht over de Chobe rivier, waar de Pied Kingfisher regelmatig een prooi opvist.

Dag 16 Chobe National Park


ReisNa het ontbijt (inbegrepen) vogels spotten onder begeleiding van een gids. Van teveel lawaai schrikken de Yellow-billed Stork en African Sacred Ibis. Daarna de grens over naar Botswana. Kamperen met prachtig uitzicht op de Chobe rivier.

Dag 17 Chobe National Park


ReisEen tweede dag in dit fascinerende gebied. Adembenemend is het uitzicht op de Chobe rivier met uiterwaarden vol vogels en wild, zoals olifanten. In dit riviergebied met allerlei soorten bebossing, zijn op één dag bijna 300 vogelsoorten geteld.

Dag 18 Kasane


ReisEen laatste rit langs de uiterwaarden van de Chobe naar Kasane. De enorme Spur-winged Goose en de kleine African Pygmy-Goose zijn hier beiden te zien.

Dag 19 Kasane


ReisMogelijk wordt u gewekt door het baby gehuil van de Trumpeter Hornbill. U kunt de grens over naar Zimbabwe voor een bezoek aan de Victoria Watervallen (niet inbegrepen), met prachtige regenbogen in het opspattende water.

Dag 20 Kasane


ReisDe dag begint met een indrukwekkende boottocht op de Chobe rivier. Daarna kunt u zelf op pad gaan en wellicht de Southern Ground-Hornbill tegenkomen. In de loop van de middag naar uw mooi gelegen lodge waar u de auto inlevert.

Dag 21 Vertrek


ReisNog een laatste blik op de Chobe rivier waar de African Openbill wadend door het water een slak vangt. Daarna wordt u naar het vliegveld gebracht.

Prijs inclusief


Uitgebreide reisgids (met checklists birds Okavango / Chobe, route aanwijzingen en reistips), overnachtingen, entree parken Botswana, excursies (tenzij anders vermeld), 4×4 Toyota Hilux double cab met daktent en volledige kampeeruitrusting, tweede chauffeur, schoonmaak auto, aanvullende verzekering auto (eigen risico €0), back-up service, satelliettelefoon, navigatiesysteem, Okavango Air Rescue, kaarten van Botswana en Chobe en vogelgids naar keuze.

Prijs exclusief


Maaltijden (tenzij anders vermeld), drinken, brandstof, gebruik satelliettelefoon, aanvullende medische verzekering, reisverzekering, internationale vluchten en eventuele tussentijdse verhogingen van de entreeprijzen voor de parken.