Vogelreis

(kamperen)

Kori Bustard, Slaty Egret, Pel’s Fishing Owl en bijna 500 andere soorten

20 Dagen vanaf €2750 pp, Maun-Kasane

Vogelreis (kamperen)

Routebeschrijving Specificaties Interesse?

VogelReis

 

20 Dagen vanaf €2750 pp laagseizoen / €3180 pp hoogseizoen (op basis van 2 personen)


Per auto, boot en te voet verkent u de vogelrijke gebieden in de Okavango, Kalahari, Caprivi en Chobe. Helder water, moerasgebieden, droog bushveld, uiterwaarden en rivierbebossing garanderen het hele jaar door een ongekende verscheidenheid aan vogels. In de zomermaanden (oktober t/m maart) is het vogelleven extra uitbundig vanwege de aanwezigheid van vele migranten. Om ook de meer bijzondere soorten op te sporen, zijn een aantal excursies opgenomen onder begeleiding van een ervaren gids. Deze reis is extra aantrekkelijk omdat u onderweg ook veel andere dieren zult zien, zoals zebra’s, giraffen en olifanten.

U rijdt in een Toyota Hilux double cab 4×4, goed uitgerust voor het ruwe terrein. De daktent maakt het kamperen makkelijk. Inbegrepen zijn een GPS om de weg in de bush te vinden en een satelliettelefoon voor communicatie op afgelegen plaatsen.

In plaats van een Toyota Hilux double cab kunt u ook kiezen voor een andere 4×4, zie 4×4 Huurauto’s.

 

Self drive voor 3 of meer personen


Reizen met 3 of meer personen (maximaal 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen per auto) is voordeliger per persoon. Wij geven u graag een offerte.

 

Reisbeschrijving

Dag 1 Maun


ReisU wordt opgehaald van het vliegveld en naar uw tent en-suite gebracht met uitzicht over de Thamalakane rivier. Hier ziet u mogelijk hoe de Hartlaub’s babblers gezamenlijk voor de jongen zorgen en hoort u het duet van de Swamp Boubou. Restaurant aanwezig.

Dag 2 Okavango Delta


ReisPer safari-auto naar het mokorostation. Vandaar wordt u voortgeboomd door het kristalheldere water, op zoek naar de Slaty Egret. Aan het eind van de dag staat uw tent klaar op één van de vele eilandjes. Inclusief maaltijden en kampeeruitrusting.

Dag 3 Maun


ReisOok vandaag is er nog alle tijd voor een wandeling en mokorotocht. Daarna wordt u, begeleid door de roep van de African Fish-Eagle, terug gebracht naar Maun. Restaurant aanwezig.

Dag 4 Maun


ReisOverdracht van de auto. Daarna de vogelrijke omgeving van Maun verkennen. Let op de elektriciteitskabels, waar dikwijls interessante vogels te zien zijn, zoals de Carmine Bee-eater (oktober – april). Ook deze camping heeft mooi uitzicht over de Thamalakane rivier. Restaurant aanwezig.

Dag 5 Central Kalahari Game Reserve


ReisU begint de dag met een vogelexcursie te voet. Een helder “tyotyo” wijst op de aanwezigheid van de kleurige Crimson-breasted Shrike. Daarna naar een afgelegen kampeerplek in de Kalahari. De vlakbij gelegen waterbron trekt veel vogels aan. Long drop toilet en bushshower (emmer die u zelf met water moet vullen), geen water.

Dag 6 Central Kalahari Game Reserve


ReisOp weg naar de volgende plek rijdt u door bushveld en een brede vallei. Als overdag de temperaturen stijgen, zoeken zelfs struisvogels de schaduw op. Onderweg zult u opgeschrikt worden door de luide roep van de Northern Black Korhaan. Long drop toilet en bushshower, geen water.

Dag 7 Central Kalahari Game Reserve


ReisDe weg slingert door de vallei. In de regentijd (november-april) zijn hier naast de vele vogels ook kuddes gemsbokken en springbokken. Niet ver van de camping is een waterbron. Als er in het droge seizoen geen dieren komen drinken, zijn er mogelijk leeuwen in de buurt. Long drop toilet en bushshower, geen water.

Dag 8 Central Kalahari Game Reserve


ReisOp weg naar de volgende kampeerplek. Af en toe gaat een Kori Bustard met enige moeite op de vleugels en er is grote kans om het ondeugende snoetje van de Bat-eared Fox te zien.Long drop toilet en bushshower, geen water.

Dag 9 Makgadikgadi Pans National Park


U verlaat het park onder het toeziend oog van de Chanting Goshawk. Bij Khumaga gaat u per auto of pontje de Boteti rivier over (afhankelijk van de waterstand). Uw camping ligt vlakbij de rivier. Waarschijnlijk hoort u vannacht het tevreden geknor van nijlpaarden.

Dag 10 Maun


Een rit langs de Boteti rivier waar onder andere de Knob-billed Duck voorkomt en waar het in de droge tijd een komen en gaan kan zijn van wild. Daarna rijdt u naar Maun. Ter onderbreking slaapt u vannacht in een echt bed in een eenvoudig tented camp in de bush.  Inclusief diner en ontbijt.

Dag 11 Shakawe


ReisNaar Shakawe, één van de mooiste vogelgebieden van Botswana. Let tijdens het rijden op de berm. Vee dat ten slachtoffer valt aan het verkeer, is een dankbare prooi voor White-backed Vultures. Vanaf de camping uitzicht op de Okavango rivier. Restaurant aanwezig.

Dag 12 Shakawe


ReisMet de motorboot gaat u op zoek naar bijzondere soorten als Pel’s Fishing Owl en White Backed Night Heron. ‘s Nachts kunt u wellicht verschillende uilen en nachtzwaluwen horen.

Dag 13 Divundu


ReisDe grens over naar Namibië, voor een bezoek aan Mahango Game Reserve (niet inbegrepen). Hier kunt u onder andere de Wattled Crane zien. Het is ook een rijk wildgebied met onder andere olifanten en buffels. Daarna naar uw volgende camping eveneens met uitzicht op de Okavango rivier. Restaurant aanwezig.

Dag 14 Divundu


ReisIn de vroege ochtenduren gaat u met een gids op pad. In ondiepe poelen spreidt de Black Heron zijn vleugels tot een paraplu om beter te kunnen vissen.

Dag 15 Ngoma Bridge


ReisEen wat langere maar makkelijke rit over het asfalt naar Ngoma Bridge. Vanaf de camping uitzicht over de Chobe rivier, waar de Pied Kingfisher regelmatig een prooi opvist. Restaurant aanwezig.

Dag 16 Chobe National Park


Eventueel een excursie (mogelijkheden seizoensgebonden, daarom niet inbegrepen), of relaxen en genieten van de Open-billed Stork die slakken zoekt. Daarna de grens over naar Botswana. Kamperen met prachtig uitzicht op de Chobe rivier.

Dag 17 Chobe National Park


Een tweede dag in dit fascinerende gebied. Adembenemend is het uitzicht op de Chobe rivier met uiterwaarden vol wild. In dit riviergebied met allerlei soorten bebossing zijn op één dag bijna driehonderd vogelsoorten geteld.

Dag 18 Kasane


ReisEen laatste rit langs de uiterwaarden van de Chobe naar Kasane. De enorme Spur-winged Goose en de kleine African Pygmy-Goose zijn hier beiden te zien. Daarna verlaat u het park en rijdt naar Kasane waar u de auto inlevert. U overnacht in het centrum van Kasane. Inclusief ontbijt. Restaurant aanwezig.

Dag 19 Leshomo Valley


Vandaag een uitgebreide boottocht op de Chobe rivier. Mogelijk ziet u de African Skimmer in actie. Na terugkeer wordt u naar een eenvoudig, maar gezellig Camp in de bush gebracht. Vanaf een platform uitzicht op een waterbron. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 20 Vertrek


Mogelijk hoort u in de vroege ochtend het diepe geluid van de Southern Ground-Hornbill. In de loop van de ochtend wordt naar het vliegveld gebracht.

 

 

Prijs inclusief


Uitgebreide reisgids (met checklists birds Okavango / Chobe, route aanwijzingen en reistips), overnachtingen, entree parken Botswana, excursies (tenzij anders vermeld), 4×4 Toyota Hilux double cab met daktent en volledige kampeeruitrusting, tweede chauffeur, schoonmaak auto, aanvullende verzekering auto (eigen risico USD340), back-up service, satelliettelefoon, navigatiesysteem, Okavango Air Rescue, kaarten van Botswana en Chobe en vogelgids naar keuze.

Prijs exclusief


Maaltijden (tenzij anders vermeld), drinken, brandstof, gebruik satelliettelefoon, aanvullende medische verzekering, reisverzekering, internationale vluchten en eventuele tussentijdse verhogingen van de entreeprijzen voor de parken.