Namibië

– Botswana Zuid (kamperen)

Indrukwekkende landschappen en een rijkdom aan dieren

17 Dagen vanaf €2240 pp, Windhoek-Windhoek

Namibië – Botswana Zuid (kamperen)

Routebeschrijving Specificaties Interesse?

Map Namibie - Botswana zuid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 Dagen vanaf €2240 pp laag seizoen / €2440 pp hoog seizoen (op basis van 2 personen)


Een bijzonder afwisselende reis die begint bij de rode duinen in Sossusvlei. In Lüderitz bezoekt u één van de grootste kolonies Afrikaanse pinguins en het spookstadje Kolmanshoop. U geniet van de warm waterbronnen bij Ais Ais en het uitzicht over de Fish River Canyon. Via een prachtige route langs het kokerbomenbos en door golvend duinlandschap rijdt u naar het Kgalagadi Transfrontier Park, een fantastisch wild- en vogelgebied. Naarmate u verder naar het noorden trekt, worden mens en dier schaarser. Een bijzondere ervaring om vrijwel alleen rond te rijden. Tot slot wordt u gastvrij onthaald door de San (bushmen) die u laten zien hoe hun voorouders overleefden in het barre woestijnklimaat.

U rijdt in een Toyota Hilux double cab 4×4, goed uitgerust voor het ruwe terrein. De daktent maakt het kamperen makkelijk. Inbegrepen zijn een GPS om de weg in de bush te vinden en een satelliettelefoon voor communicatie op afgelegen plaatsen.

In plaats van een Toyota Hilux double cab kunt u ook kiezen voor een andere 4×4, zie 4×4 Huurauto’s, of een 4×4 van een voordeliger huurbedrijf.

 

Self drive voor 3 of meer personen


Reizen met 3 of meer personen (maximaal 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen per auto) is voordeliger per persoon. Wij geven u graag een offerte.

 

Reisbeschrijving

Dag 1 Rehoboth


ReisDe reis start in Windhoek waar u de 4×4 in ontvangst neemt. Na een uitgebreide overdracht van de auto en uitrusting, rijdt u naar een rustig gelegen camping met eigen toilet en douche aan het Oanob meer. Restaurant aanwezig.

Dag 2 Sesriem


ReisEen mooie tocht over de onverharde binnenwegen naar Sesriem. Tegen het eind van de middag eventueel een bezoek aan Sesriem Canyon. Vanaf de rand van de camping uitzicht over de rode duinen. Eenvoudig restaurant aanwezig.

Dag 3 Sesriem


ReisHeel vroeg op voor een indrukwekkende tocht door het duinlandschap. Als het gaandeweg licht wordt, geven de lage zonnestralen prachtige schaduwen. Na het beklimmen van Dune 45 en een bezoek aan Dead Valley, naar de buiten het park gelegen camping met zwembad. Restaurant aanwezig.

Dag 4 Namtib Biosphere Reserve


ReisOver onverharde wegen naar de volgende camping met mooi uitzicht over de omringende heuvels. Tijdens het laatste deel van de route is er kans om springbokken en gemsbokken te zien.

Dag 5 Lüderitz


ReisBij het naderen van de kust, maken de rotsachtige heuvels plaats voor zandduinen. In verband met de koude zeewind vannacht geen tent maar een echt bed. Inclusief ontbijt. Restaurants op loopafstand.

Dag 6 Lüderitz


PReiser catamaran naar Halifax Island. Dobberend voor het eiland, kunt u genieten van één van de grootste kolonies Afrikaanse pinguïns en er is aanzienlijke kans om zeehonden en buitelende dolfijnen te zien. ’s Middags kunt u eventueel een bezoek brengen aan de “spookstad” Kolmanshoop.

Dag 7 Ais Ais


ReisDe weg slingert langs het Huib Hoch Plateau naar Ais Ais. In de koele avondlucht is het heerlijk zwemmen in de warm waterbronnen. Restaurant aanwezig.

Dag 8 Fish River Canyon


ReisBezoek aan Fish River Canyon. Wandelend langs de rand van de kloof, kunt u genieten van het indrukwekkende uitzicht. Daarna naar de vlakbij gelegen camping.

Dag 9 Keetmanshoop


Reis’s Morgens naar Keetmanshoop, zodat u op tijd bent voor de guided tour naar de fossielen en het kokerbomenbos. De camping ligt middenin de bush met uitzicht op rotsen waartussen kokerbomen groeien.

Dag 10 Kgalagadi Transfrontier Park


ReisEen mooie rit door het golvende duinlandschap naar Mata Mata, waar u het park in rijdt. U heeft nog tijd voor een game drive in dit wildrijke gebied. Mogelijk ontmoet u een kudde wildebeesten.

Dag 11 Kgalagadi Transfrontier Park


ReisEen uitgebreide game drive langs de Auob rivier op weg naar uw volgende camping bij Twee Rivieren. De waterbronnen trekken een overvloed van wild aan, waaronder jakhalsjes. ’s Middags kunt u bij Twee Rivieren de douane formaliteiten afhandelen voor Zuid-Afrika en Botswana.

Dag 12 Kgalagadi Transfrontier Park


ReisU vervolgt uw tocht langs de bedding van de Nossob rivier met weer volop waterbronnen. Ook bij uw camping is een waterbron. Het is aardig om hier tegen de avond en ’s morgens vroeg een kijkje te nemen. Met wat geluk komt er net een leeuw langs om te drinken.

Dag 13 Kgalagadi Transfrontier Park


ReisVandaag een wat langere tocht, die begint met het passeren van een aantal zandduinen. Naarmate u verder van de rivier komt, worden mens en dier schaarser. Een bijzondere ervaring om vrijwel alleen rond te rijden. Vanaf uw camping uitzicht over een pan. Geen naaste buren en als sanitair een long drop toilet en bushshower (emmer die u zelf moet vullen).

Dag 14 Kgalagadi Transfrontier Park


ReisHet is aardig om ’s morgens en ’s middags een game drive te maken langs de verschillende pans. De kunstmatige bronnen zorgen ervoor dat er altijd wel wild is in dit droge gebied.

Dag 15 Kang


ReisNog een laatste game drive. Daarna verlaat u het park via Mabuasehube Gate. Uw camping ligt in een klein privé wildpark. Restaurant aanwezig.

Dag 16 Buitepos


ReisDe grens over naar Namibië. U maakt een wandeling met de San (bushmen) die laten zien hoe hun voorouders overleefden in het barre woestijnklimaat. Daarna kunt u genieten van traditionele dansen. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 17 Vertrek


ReisTerug naar Windhoek waar u de auto inlevert en op het vliegtuig stapt met een camera vol bijzondere foto’s.

Prijzen inclusief


Reisgids met route aanwijzingen en reistips, entree Kgalagadi Transfrontier Park, overnachtingen, excursies (tenzij anders vermeld), kaarten van Namibië en Kgalagadi Transfrontier Park, 4×4 Toyota Hilux Double Cab met volledige kampeeruitrusting, tweede chauffeur, schoonmaak auto, aanvullende verzekering auto (eigen risico €0), back-up service, inverter, satelliettelefoon en navigatiesysteem.

 

Prijzen exclusief


Eten en drinken (tenzij anders vermeld), entree parken Namibië, kosten grensovergang Zuid-Afrika en Botswana, brandstof, gebruik satelliettelefoon, reisverzekering, aanvullende medische verzekering, internationale vluchten en tussentijdse verhogingen van de entreeprijzen voor de parken.