Namibië-Botswana

Noord (kamperen)

Woestijn, water en wild

25 dagen vanaf €2860 pp, Windhoek-Windhoek

Namibië-Botswana Noord (kamperen)

Routebeschrijving Specificaties Interesse?

BotswanaNamibia_Sossus

 

25 dagen vanaf €2860 pp laag seizoen / € 3290 pp hoog seizoen (op basis van 2 personen)


Deze fascinerende reis begint met de rode duinen in Sossuvlei. U peddelt tussen de zeehonden bij Pelican Point en gaat in de woestijn op zoek naar de “little five”. In Etosha geniet u van het wild dat bij de verschillende waterbronnen komt drinken. Daarna via de Caprivi Strip naar de ongerepte wildernis van Botswana waar u tussen het wild kampeert en in een mokoro de Okavango Delta verkent.

U rijdt in een Toyota Hilux double cab 4×4, goed uitgerust voor het ruwe terrein. De daktent maakt het kamperen makkelijk. Inbegrepen zijn een GPS om de weg in de bush te vinden en een satelliettelefoon voor communicatie op afgelegen plaatsen.

In plaats van een Toyota Hilux double cab kunt u ook kiezen voor een andere 4×4, zie 4×4 Huurauto’s.

 

Self drive voor 3 of meer personen


Reizen met 3 of meer personen (maximaal 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen per auto) is voordeliger per persoon. Wij geven u graag een offerte.

 

Reisbeschrijving

Dag 1 Rehoboth


ReisDe reis start in Windhoek waar u de 4×4 in ontvangst neemt. Na een uitgebreide overdracht van de auto en uitrusting, rijdt u naar een rustig gelegen camping met eigen toilet en douche aan het Oanob meer.

Dag 2 Sesriem


ReisEen mooie tocht over de onverharde binnenwegen naar Sesriem. Bij de ondergaande zon een bezoek aan Sesriem Canyon. Vanaf de rand van de camping uitzicht over de rode duinen.

Dag 3 Sesriem


ReisHeel vroeg op voor een indrukwekkende tocht door het duinlandschap. Als het gaandeweg licht wordt, geven de lage zonnestralen prachtige schaduwen. Na het beklimmen van Dune 45 en een bezoek aan Dead Valley, naar een camping met zwembad ongeveer 50 km buiten het park.

Dag 4 Walvisbaai


ReisEen mooie tocht naar Walvisbaai. In de baai zijn vaak grote groepen flamingo’s te zien. Vannacht geen tent, maar een hotelkamer met mooi uitzicht over zee (ontbijt inbegrepen).

Dag 5 Swakopmund


ReisU wordt per safari auto naar Pelican Point gebracht, waar u een kanotocht maakt tussen spelende en voedsel zoekende zeehonden. Met wat geluk zijn er ook dolfijnen in de buurt. Daarna naar Swakopmund. De camping ligt vlakbij het strand.

Dag 6 Spitzkoppe


ReisDe dag begint met een desert tour. Het is fascinerend om te zien hoe de ervaren gidsen allerlei diertjes weten te vinden in dit schijnbaar verlaten landschap. ’s Middags rijdt u naar een bijzondere kampeerplaats met prachtig uitzicht op het berglandschap.

Dag 7 Otjiwarongo


ReisOver de asfaltweg via Okahandja richting Otjiwarongo. Ongeveer 30 km voor Otjiwarongo ligt de camping met prachtig uitzicht over de vallei.

Dag 8 Okaukuejo


ReisU gaat Etosha binnen via Anderson’s Gate. De camping ligt hier niet ver vandaan. Er is een waterbron die ’s avonds wordt verlicht en in het droge seizoen veel dieren trekt.

Dag 9 Halali


ReisOp weg naar de volgende camping is er alle tijd om wild te kijken. In dit gebied komen black faced impala’s voor, in tegenstelling tot de lichter gekleurde impala’s in Botswana. Bij de camping is een ’s avonds verlichte waterbron.

Dag 10 Namutoni


ReisWild kijken op weg naar Namutoni. Neem ook de tijd voor een ritje rond Fisherman’s Pan, een mooie omgeving met veel wild, inclusief roofdieren. Ook bij deze camping is een waterbron die ’s avonds wordt verlicht.

Dag 11 Rundu


ReisNa een laatste game drive verlaat u het park via de Von Lindequist Gate. De camping ligt vlakbij de Okavango rivier. Vanaf de bar mooi uitzicht over het water.

Dag 12 Divundu


ReisVolg de asfaltweg naar Divundu. Vanaf de camping (en het toilet!) mooi uitzicht over de Okavango rivier.

Dag 13 Ngoma Bridge


ReisEen makkelijke tocht over het asfalt naar Ngoma Bridge. Vanaf de camping met eigen douche en toilet mooi uitzicht over de Chobe rivier.

Dag 14 Chobe National Park: kamperen Ihaha


ReisDe grens over naar Botswana. Daarna langs de Chobe rivier naar Ihaha om optimaal wild en vogels te kijken. Hier komen ook grote kuddes olifanten en buffels naar het water om te drinken. De camping biedt een fantastisch uitzicht op de rivier en een bijzondere ervaring van de Afrikaanse nacht.

Dag 15 Chobe National Park: kamperen Ihaha


ReisEen tweede dag in dit bijzondere gebied.

Dag 16 Leshomo Valley


Een game drive langs de rivier naar Kasane. ’s Middags een boottocht op de Chobe rivier. Het is indrukwekkend om vanaf het water de nijlpaarden te zien en de roep van de visarend te horen. Vanaf de bar bij de camping (geen restaurant) zicht op een ’s avonds verlichte waterbron waar olifanten graag drinken.

Dag 17 Leshomo Valley


ReisMet een busje naar de “Rokende Donder” in Zimbabwe, de majestueuze Victoria Watervallen (visum en entree Falls niet inbegrepen). In het opspattende water zijn mooie regenbogen te zien. Daarna weer terug naar Botswana.

Dag 18 Savuti


ReisDoor af en toe diep zand rijdt u naar Savuti, een gebied dat bekend staat om de roofdieren en enorme mannetjesolifanten. Niet ver van de camping is een kunstmatige waterbron, dus ook in het droge seizoen is er volop wild.

Dag 19 Khwai


Over een zandpad met een enkele keer diep zand verlaat u het park. De camping ligt aan het riviertje de Khwai, middenin een zeer wildrijk gebied met ondr andere veel olifanten. Af en toe wandelt er eentje over de camping. Dit is ook één van de weinige gebieden waar wilde honden voorkomen. Eenvoudig sanitair, geen water.

Dag 20 Khwai


ReisEen game drive langs de de Khwai. Hier komen de waterbokken voor met hun kenmerkende witte ring en de lechwes met hun brede hoeven. Eenvoudig sanitair, geen water.

Dag 21 Maun


ReisEen laatste blik op het wild en dan naar Maun. De camping heeft mooi uitzicht over de Thamalakane rivier.

Dag 22 Okavango Delta


ReisPer safari auto naar het mokorostation. Vanaf hier wordt u voortgeboomd door het kristalheldere water. U kampeert op één van de vele eilandjes en gaat onder begeleiding van de gids te voet op zoek naar wild. Bij terugkomst brandt het kampvuur en staat de maaltijd klaar.

Dag 23 Maun


Wandelen en varen in deze fantastische omgeving. Na de lunch per safari auto of motorboot (afhankelijk van de waterstand) terug naar Maun, naar de camping aan de rivier. Restaurant aanwezig.

Dag 24 Buitepos


Een wat langere rijdag via Ghanzi naar Buitepos waar u de grens over naar Namibië. De gezellige camping ligt midden in de bush. Restaurant aanwezig.

Dag 25 Vertrek


ReisTerug naar Windhoek waar u de auto inlevert en op het vliegtuig stapt met een camera vol bijzondere foto’s.

Prijzen inclusief


Uitgebreide reisgids met route aanwijzingen en reistips, entree parken Botswana, overnachtingen, excursies (tenzij anders vermeld), kaarten van Botswana, Chobe en Namibië, 4×4 Toyota Hilux Double Cab met volledige kampeeruitrusting voor 2 personen, tweede chauffeur, schoonmaak auto, aanvullende verzekering auto (eigen risico €100), back-up service, satelliettelefoon, navigatiesysteem, Okavango Air Rescue (alleen voor noord Botswana).

 

Prijzen exclusief


Eten en drinken (tenzij anders vermeld), entree parken Namibië (kosten 2015: N$80 pppd, auto NAD10), bezoek Victoria Watervallen (kosten 2018: visum USD30 pp, toegang watervallen USD30 pp), brandstof, gebruik satelliettelefoon, reisverzekering, aanvullende medische verzekering, internationale vluchten en tussentijdse verhogingen van de entreeprijzen voor de parken.