Namibië

– Botswana (lodges)

Woestijn, water en wild

22 Dagen vanaf €3550 pp, Windhoek-Windhoek

Namibië – Botswana (lodges)

Routebeschrijving Specificaties Interesse?

Map BotswanaNamibia_Sossus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 Dagen vanaf €3550 pp laagseizoen / €4370 pp hoogseizoen (op basis van 2 personen)


Deze fascinerende reis begint met de rode duinen in Sossuvlei. U beklimt Dune 45, peddelt tussen de zeehonden bij Pelican Point en gaat in de woestijn op zoek naar de “little five”. In Etosha geniet u van het wild dat bij de waterbronnen komt drinken. Daarna via de Caprivi Strip naar de ongerepte wildernis van Botswana waar u langs de Chobe rivier rijdt met zijn uiterwaarden vol wild en vogels en in een mokoro de Okavango Delta verkent.

U rijdt in een Toyota Hilux double cab 4×4, goed uitgerust voor het ruwe terrein. Inbegrepen zijn self-catering equipment, een GPS om de weg in de bush te vinden en een satelliettelefoon voor communicatie op afgelegen plaatsen.

In plaats van een Toyota Hilux double cab kunt u ook kiezen voor een andere 4×4, zie 4×4 Huurauto’s, of een 4×4 van een voordeliger huurbedrijf.

De overnachtingen zijn in eenvoudige lodges. Vanzelfsprekend kunt u ook kiezen voor wat luxere accommodaties.

 

Self drive voor 3 of meer personen


Reizen met 3 of meer personen (maximaal 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen per auto) is voordeliger per persoon. Wij geven u graag een offerte.

 

Reisbeschrijving

Dag 1 Rehoboth


ReisDe reis start in Windhoek waar u de 4×4 in ontvangst neemt. Na een uitgebreide overdracht van de auto en uitrusting, rijdt u naar uw lodge aan het Oanob meer. Inclusief ontbijt. Restaurant aanwezig.

Dag 2 Sesriem


ReisEen mooie tocht over de onverharde binnenwegen naar Sesriem. Bij de ondergaande zon een bezoek aan Sesriem Canyon. Vanaf de lodge uitzicht over de rode duinen. Restaurant aanwezig.

Dag 3 Sesriem


ReisHeel vroeg op voor een indrukwekkende tocht door het duinlandschap. Als het gaandeweg licht wordt, geven de lage zonnestralen prachtige schaduwen. In de ochtendkoelte kunt u Dune 45 beklimmen en een bezoek brengen aan Dead Valley. Restaurant aanwezig.

Dag 4 Walvisbaai


ReisEen mooie tocht naar Walvisbaai. In de baai zijn vaak grote groepen flamingo’s te zien. Vanaf de kamer uitzicht over de esplanade en de baai waar flamingo’s naar voedsel zoeken. Inclusief ontbijt, restaurants op loopafstand.

Dag 5 Swakopmund


ReisU wordt per safari auto naar Pelican Point gebracht, waar u een kanotocht maakt tussen spelende en voedsel zoekende zeehonden. Met wat geluk zijn er ook dolfijnen in de buurt. Overnachting inclusief ontbijt, restaurants op loopafstand.

Dag 6 Swakopmund


ReisDe dag begint met een living desert tour. Het is fascinerend om te zien hoe de ervaren gidsen allerlei diertjes weten te vinden in dit schijnbaar verlaten landschap. ’s Middags relaxen of een bezoek brengen aan de Welwitschia vlakte met de eeuwen oude “tweeblaarkanniedood”. Inclusief ontbijt.

Dag 7 Otjiwarongo


ReisOver de asfaltweg via Okahandja richting Otjiwarongo. Ongeveer 30 km voor Otjiwarongo ligt uw chalet met mooi uitzicht over de vallei. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 8 Okaukuejo


ReisU gaat Etosha binnen via Anderson’s Gate. Bij uw overnachting is een waterbron die ’s avonds wordt verlicht en in het droge seizoen veel dieren trekt. Inclusief ontbijt, restaurant aanwezig.

Dag 9 Halali


ReisOp weg naar de volgende lodge is er alle tijd om wild te kijken. In dit gebied komen black faced impala’s voor, in tegenstelling tot de lichter gekleurde impala’s in Botswana. Niet ver van uw chalet is een ’s avonds verlichte waterbron. Inclusief ontbijt, restaurant aanwezig.

Dag 10 Namutoni


ReisWild kijken op weg naar Namutoni. Neem ook de tijd voor een ritje rond Fisherman’s Pan, een mooie omgeving met veel wild, inclusief roofdieren. Ook bij deze lodge is een waterbron die ’s avonds wordt verlicht. Inclusief ontbijt, restaurant aanwezig.

Dag 11 Rundu


ReisNa een laatste game drive verlaat u het park via de Von Lindequist Gate. Uw lodge ligt vlakbij de Okavango rivier. Inclusief ontbijt. Vanaf het restaurant mooi uitzicht over het water.

Dag 12 Divundu


ReisVolg de asfaltweg naar Divundu. Vanaf uw tree house kunt u genieten van prachtig uitzicht over de Okavango rivier. Inclusief ontbijt, restaurant aanwezig.

Dag 13 Chobe Forest Reserve


Een makkelijke tocht over het asfalt naar Ngoma Bridge, waar u de grens over gaat naar Botswana. Vanavond heeft u uitzicht over de uiterwaarden van de Chobe rivier. Inclusief diner.

Dag 14 Leshomo Valley


Een boeiende game drive langs de Chobe rivier op weg naar Kasane. U kunt grote kuddes olifanten en buffels tegenkomen op weg van en naar het water. ’s Middags een boottocht op de Chobe rivier. Het is indrukwekkend om vanaf het water de nijlpaarden te zien en de roep van de visarend te horen. Bij uw lodge is een waterbron. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 15 Leshomo Valley


ReisMet een busje de grens over naar Zimbabwe, voor een  bezoek aan de “Rokende Donder”, de majestueuze Victoria Watervallen (visum en entree watervallen niet inbegrepen). In het opspattende water zijn mooie regenbogen te zien. In de loop van de middag terug naar uw lodge. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 16 Chobe Forest Reserve


ReisOpnieuw een uitgebreide rit langs de Chobe rivier met zijn uiterwaarden vol wild en vogels en prachtige vergezichten. Inclusief diner.

Dag 17 Khwai


ReisOver paden met af en toe diep zand, doorkruist u Chobe National Park. Leeuwen liggen graag in de ochtendzon en twee kunstmatige waterbronnen garanderen ook in de droge tijd de aanwezigheid van wild. U overnacht aan de rand van een klein dorpje. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 18 Maun


ReisEen uitgebreide game drive langs de rivier de Khwai. Hier komen onder andere de waterbokken voor met hun kenmerkende witte ring en de lechwes met hun brede hoeven. Vanaf uw lodge mooi uitzicht over de Thamalakane rivier. Restaurant aanwezig.

Dag 19 Okavango Delta


ReisPer safari auto naar het mokorostation. Vanaf hier wordt u voortgeboomd door het kristalheldere water. U kampeert op één van de vele eilandjes en gaat onder begeleiding van de gids te voet op zoek naar wild. Bij terugkomst brandt het kampvuur en staat de maaltijd klaar.

Dag 20 Maun


Wandelen en varen in deze fantastische omgeving. Na de lunch per safari auto of motorboot (afhankelijk van de waterstand) terug naar Maun, naar de lodge aan de Thamalakane rivier. Restaurant aanwezig.

Dag 21 Buitepos


Een wat langere rijdag via Ghanzi naar Buitepos waar u de grens overgaat naar Namibië. De gezellige lodge ligt midden in de bush. Restaurant aanwezig.

Dag 22 Vertrek


ReisTerug naar Windhoek waar u de auto inlevert en op het vliegtuig stapt met een camera vol bijzondere foto’s.

Prijzen inclusief


Reisgids met route aanwijzingen en reistips, entree parken Botswana, overnachtingen, excursies (tenzij anders vermeld), kaarten van Namibië, Botswana en Chobe, 4×4 Toyota Hilux Double Cab met self-catering uitrusting, tweede chauffeur, schoonmaak auto, aanvullende verzekering auto (eigen risico €100), back-up service, satelliettelefoon, navigatiesysteem en Okavango Air Rescue (alleen voor noord Botswana).

 

Prijzen exclusief


Eten en drinken (tenzij anders vermeld), entree parken Namibië (kosten 2018: NAD80 pppd, auto NAD10 pd), bezoek Victoria Watervallen (kosten 2018: visum USD30 pp, toegang watervallen USD30 pp), brandstof, gebruik satelliettelefoon, reisverzekering, aanvullende medische verzekering, internationale vluchten en tussentijdse verhogingen van de entreeprijzen voor de parken.