Botswana

Highlights (lodges)

Het avontuur  van zelf rijden en het comfort van een gedekte tafel

14 Dagen vanaf €2800 pp, Maun-Maun

Botswana Highlights (lodges)

Routebeschrijving Specificaties Interesse?

 

14 Dagen vanaf €2800 pp laagseizoen / €3180 pp hoogseizoen (op basis van 2 personen)


Zelf op avontuur door de wildparken van Botswana, met het comfort van maaltijden in een restaurant. Na een overnachting in de Okavanga Delta waar u wordt voortgeboomd door het kristalheldere water, rijdt u naar Makgadikgadi met zebra’s, wildebeesten en indrukwekkende zoutpannen. Vandaar naar Chobe Riverfront met kuddes buffels en olifanten en door af en toe diep zand via het wildrijke Savute naar Khwai, waar u de reis afsluit met een professionele game drive.

U rijdt in een Toyota Hilux double cab 4×4, goed uitgerust voor het ruwe terrein. Inbegrepen zijn een GPS om de weg in de bush te vinden en een satelliettelefoon voor communicatie op afgelegen plaatsen.

In plaats van een Toyota Hilux Double Cab kunt u ook kiezen voor een andere 4×4, zie 4×4 Huurauto’s.

 

Self drive voor 3 of meer personen


Reizen met 3 of meer personen (maximaal 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen per auto) is voordeliger per persoon. Wij geven u graag een offerte.

 

Reisbeschrijving

Dag 1 Maun


ReisU wordt opgehaald van het vliegveld en naar uw lodge gebracht met mooi uitzicht over de Thamalakane rivier. Restaurant aanwezig.

Dag 2 Okavango Delta


ReisPer safari auto naar het mokorostation. Vanaf hier wordt u voortgeboomd door het kristalheldere water. U kampeert op één van de vele eilandjes en gaan onder begeleiding van de gids te voet op zoek naar wild. Bij terugkomst brandt het kampvuur en staat de maaltijd klaar.

Dag 3 Maun


ReisWandelen en varen in deze fantastische omgeving. Na de lunch per safari auto of motorboot (afhankelijk van de waterstand) terug naar Maun, naar de overnachting aan de Thamalakane rivier. Restaurant aanwezig.

Dag 4 Khumaga


Overdracht van de auto met volop tijd om vragen te stellen. Daarna naar het dorpje Khumaga. Vanaf het uitzichtpunt boven het restaurant zicht op de Boteti rivier waar vee en wild elkaar ontmoeten. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 5 Gweta


ReisDe rivier over, het Makgadikgadi Pans National Park in. Eerst een kijkje bij het water waar het in de droge tijd een komen en gaan kan zijn van wild. Daarna volgt u het pad dwars door het park. Gaandeweg maken de kuddes plaats voor een enkele gemsbok of springbok en de bomen en struiken voor graslanden met groepjes Mokolwane palmen. U overnacht tussen reusachtige baobabs (apenbroodbomen). Restaurant aanwezig.

Dag 6 Ntwetwe Pan


ReisSamen met andere gasten in een safari auto naar de grijs-witte zoutvlakte van Ntwetwe Pan. U bezoekt een kolonie stokstaartjes, waarna de auto wordt ingewisseld voor een quad bike (optioneel). Na het diner brengt u de nacht door op een matras, met de zoutpan als ledikant en de sterrenlucht als dak. Inclusief maaltijden.

Dag 7 Nata


ReisPer quad bike (optioneel) en safari auto terug naar de lodge waar het ontbijt wacht. Daarna stapt u jullie weer in de eigen auto voor een makkelijke rit over het asfalt naar Nata. Vanaf de lodge uitzicht op een waterbron waar vaak olifanten komen drinken. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 8 Leshomo Valley


Naar Kasane, waar u een boottocht maakt op de Chobe rivier. Het is indrukwekkend om vanaf het water de nijlpaarden te zien en de roep van de visarend te horen. Uw lodge heeft een platform met uitzicht op een waterbron waar regelmatig wild komt drinken. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 9 Leshomo Valley


ReisMet een busje naar Zimbabwe voor een bezoek aan “de rook die dondert”, de majestueuze Victoria Watervallen (visum en entree watervallen niet inbegrepen). In het aangrenzende stukje regenwoud komen de bosbok voor en de trompetneushoornvogel. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 10 Chobe Forest Reserve


ReisEen game drive langs Chobe Riverfront. Adembenemend is het uitzicht op de rivier met uiterwaarden vol wild en vogels. Overnachting in een lodge net buiten het park, met mooi uitzicht over de uiterwaarden van de Chobe rivier. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 11 Khwai


ReisDoor af en toe diep zand door Chobe National Park naar Mababe Gate waar u het park verlaat. Onderweg komt u door Savuti dat bekend staat om zijn roofdieren en enorme mannetjesolifanten. Uw chalet ligt aan de rand van een dorpje. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 12 Mababe


ReisEen professionele game drive door het Khwai gebied. Hier komen onder andere de waterbokken voor met hun kenmerkende witte ring. Ook is dit één van de weinige gebieden met wilde honden. Vanaf uw lodge uitzicht op het riviertje de Khwai. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 13 Maun


ReisNa een laatste game drive terug naar Maun waar u de auto inlevert. Het kleine Camp heeft bijzonder gastvrije eigenaren. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 14 Vertrek


ReisNa het ontbijt is er nog tijd om de benen te strekken. Daarna wordt u naar het vliegveld gebracht met tassen vol vuile was en hoofden vol fantastische indrukken.

Prijzen inclusief


Reisgids met route aanwijzingen en reistips, vervoer van en naar vliegveld, overnachtingen, diner en ontbijt (tenzij anders vermeld), entree parken, excursies (tenzij anders vermeld), Toyota Hilux Double Cab met koelkast, self-catering uitrusting, back-up service, tweede chauffeur, satelliettelefoon (met 25 units airtime), navigatiesysteem, aanvullende verzekering auto (eigen risico €0), schoonmaak auto, Okavango Air Rescue, kaarten van Botswana en Chobe.

Prijzen exclusief


Brandstof, pontje over de Boteti rivier (P150 per keer), kosten grensovergang Botswana (P450), visum Zimbabwe (USD30 pp), entree Victoria Watervallen (USD30 pp), aanvullende medische verzekering, reisverzekering en internationale vluchten.