Bijzonder

Botswana (budget fly-in safari)

Botswana te land, te water en in de lucht.

Bijzonder Botswana (budget fly-in safari)

Routebeschrijving Interesse?

 

 

10 Dagen, indicatieprijs €3760 pp laag seizoen / €4160 pp tussen seizoen en €4730 pp hoog seizoen (op basis van 2 personen)


Met een klein vliegtuigje naar de wit-grijze vlakte van de Makagadikagadi Pans waar u wandelt met de bushmen, een kolonie stokstaartjes bezoekt en op zoek gaat naar de bruine hyena. Vandaar vliegt u de Okavango Delta in waar u per motorboot de meanderende waterwegen verkent, wordt voortgeboomd door het kristalheldere water en inslaapt bij een koor van belletjeskikkers en nijpaarden. Een derde vlucht brengt u naar Kasane waar vandaan u een bezoek brengt aan de “Rook die dondert”, de wereldberoemde Victoria Watervallen. De laatste dagen brengt u door in het Chobe National Park met volop kans om giraffen, olifanten en leeuwen te zien.

U overnacht in kleine lodges. De excursies vinden plaats samen met de andere gasten. Tegen een meerprijs kunt u ook privé excursies boeken.

Geeft u de voorkeur aan andere gebieden, wilt u een andere reisduur of een combinatie met een self-drive safari? Wij maken graag een reis op maat.

 

Reisbeschrijving

Dag 1 Maun


U wordt opgehaald van het vliegveld en naar uw lodge gebracht met mooi uitzicht over de Thamalakane rivier. Restaurant aanwezig.

Dag 2 Makgadikgadi Pans


Met een klein vliegtuigje naar Makgadikgadi. Vandaar wordt u met een open safari auto naar uw lodge gebracht aan de rand van de Makgadikgadi zoutpannen. In de loop van de middag bezoekt u een kolonie stokstaartjes. Na een schitterende zonsondergang kunt u genieten van een  overweldigende sterrenhemel (mits er geen bewolking is of volle maan). Geheel verzorgd.

Dag 3 Makgadikgadi Pans


Per safari auto op zoek naar de bruine hyena, bat-eared fox en aardwolf (mei t/m november) of de migrerende zebra’s en wildebeesten die van januari t/m april met duizenden door dit gebied trekken. Geheel verzorgd.

Dag 4 Okavango Delta


Van de droge zoutpannen gaat u per klein vliegtuigje naar de waterrijke Okavango Delta. U verkent de kristalheldere waterwegen met een motorboot, of u laat zich geruisloos voortbomen in de traditionele mokoro (uitgeholde boomstam). Geheel verzorgd.

Dag 5 Okavango Delta


Varen in deze fantastische omgeving. U kunt ook onder begeleiding van een gids te voet op zoek naar wild en zo deze ongerepte natuur van heel dichtbij beleven. Geheel verzorgd.

Dag 6 Kasane


Per klein vliegtuigje naar Kasane, waar u ’s middags een boottocht maakt op de Chobe rivier. Het is indrukwekkend om vanaf het water het wild te zien en de roep van de visarend te horen. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 7 Kasane


Bezoek aan de “Rook die dondert”, de majestueuze Victoria Watervallen (visum Zimbabwe en entree watervallen niet inbegrepen). In het naburige stukje regenwoud zijn de trompetneushoornvogel en de bosbok te zien. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 8 Chobe National Park


In een open safari rijdt u langs Chobe riverfront. Het uitzicht is adembenemend met uiterwaarden vol wild. U overnacht net buiten het park met prachtig zicht op de uiterwaarden van de Chobe rivier. Geheel verzorgd.

Dag 9 Chobe National Park


‘s Morgens en ’s middags een uitgebreide game drive. U kunt hier grote kuddes olifanten en buffels tegenkomen met roofdieren in hun gevolg. Geheel verzorgd.

Dag 10 Vertrek


Een laatste game drive langs de rivier. Daarna wordt u naar het vliegveld gebracht, een aantal bijzondere ervaringen rijker.

Prijzen inclusief


Maaltijden en drankjes voor zover benoemd, overnachtingen, entree parken, vervoer van en naar vliegveld, nationale vluchten en Okavango Air Rescue.

 

Prijzen exclusief


Visum Zimbabwe (USD30 pp), entree Victoria Watervallen (USD30 pp), aanvullende medische verzekering, reisverzekering en internationale vluchten.